Upoznajte Katarinu Zec – Ona je đak generacije Gimnazije „Jovan Dučić“

Katarina Zec, učenik je generacije Gimnazije „Jovan Dučić“ i u  protekle četiri godine postigla je najbolje rezultate u svojoj generaciji.

katarina zec djak generacije gimnazije jovan ducic 2017

Za nju je čast da bude đak generacije ustanove kao što je trebinjska Gimnazija, koja ima dugu tradiciju u vaspitanju i obrazovanju srednjoškolaca.

„To je veliki uspjeh i nešto zbog čega sam se trudila i učila sve četiri godine“, rekla je Katarina, koja će u srijedu veče predvoditi maturante Gimnazije u defileu ulicama Trebinja.

Kada je završila osnovnu školu, upisala je Gimnaziju i na početku nije imala prevelika očekivanja, ali je bila sigurna da će dati sve od sebe da ostvari što bolji uspjeh.

U četvrtom razredu je shvatila da je postigla dobre rezultate i da ima šanse da postane đak generacije. Zbog toga joj je, napominje, bilo veoma drago.

Tokom srednjoškolskog obrazovanja, dva puta je bila najbolja na Republičkom takmičenju iz fizike.

„Kad se ostvare takvi rezultati, stekne se samopouzdanje i čovjek više vjeruje u sebe“, govori nam Katarina, dodajući da se nada da će, kao i u srednjoj školi, i u daljem obrazovanju ostvarivati dobre rezultate.

Voli književnost i to zbog profesora Olgice Cice, koja je svim učenicima na najljepši mogući način prenijela draži, čari i ljepotu ove materije, kao i fiziku u čiju „ljepotu“ je uveo pokojni profesor Dragoljub Šakota.

„Fizika je za mene bila najzanimljiviji predmet u školi, ali ako se ne briljira u matematici ne može se ništa učiniti, jer je matematika kraljica svih umjetnosti“, iskrena je Katarina.

U slobodno vrijeme čita i crta – što je opušta.

Iza njenog uspjeha su ne samo sati, dani, mjeseci i godine učenja i rada, već i velika podrška njene porodice, kojoj je puno zahvalna, kao i profesorima i osoblju Gimnazije, koji su joj izlazili u susret i imali razumijevanja kad god bi odsustvovala sa nastave zbog takmičenja.

Na kraju razgovora, poručuje budućim srednjoškolcima da je najbitnija organizacija, koja je glavna pretpostavka da se uspije i sve savlada na najbolji mogući način.

Voli prirodne nauke, ali je privlače i humane – kao što je medicina, pa još uvijek nije odlučila šta će da upiše.

„Najvjerovatnije  će to biti medicinski ili elektrotehnički fakultet u Beogradu i nadam se da ću se ostvariti u profesiji koju izaberem“, zaključila je Katarina.

Izvor: TrebiljeLive