BIJELJINA: Potpisan ugovor o nastavku saradnje između NTC sistema učenja i Obrazovnog centra CEROVAC

Juče je u prostorijama našeg centra u Bijeljini potpisan ugovor o nastavku saradnje između NTC sistema učenja i našeg centra koji je istovremeno i NTC centar. Cerovac je jedini licencirani NTC centar u Bijeljini.

NTC sistem učenja je specijalizovani program namjenjen kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i djeci u vrtićima i školama. NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. U kreiranju programa učestovali su stručnjaci iz različitih država. NTC sistem učenja se primenjuje po gradovima u Srbiji, ali takođe i po državama u regionu (Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska i Slovenija).

 

Pored potpisivanja ugovora Uroš Petrović dječiji pisac i jedan od tvoraca NTC sistema učenja održao je drugi dio seminara za nastavnike iz Bijeljine i Zvornika i radionicu za djecu i roditelje. NTC seminari su namenjeni učiteljima, vaspitačima i roditeljima. Na seminaru se obrađuju teme o razvoju sposobnosti za učenje, o značaju rane stimulacije za motoričke i kognitivne sposobnosti, praktične aktivnosti tokom kojih učesnici ovladavaju NTC tehnikama.

Seminar i radionica održani su na Univerzitetu Sinergija sa kojim Cerovac ima ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.