CEROVAC: Mališani uručili radnicima dežurnih službi praznične kolače

Juče su djeca Obrazovnog centra Cerovac uzrasta osam godina zajedno za svojim profesorima pripremili kolače za vatrogasce, policajce i hitnu pomoć.
 
 
Ovo je bila prilika da se zahvale vatrogascima, policajcima i službi hitne pomoći što brinu o nama kad mi odmaramo za vrijeme praznika i da se upoznaju sa radom ovih službi. U svakoj od ovih službi bilo je lijepo, interesantno i veselo. Radoznali đaci imali su mnogo pitanja i dosta su naučili.
 


Kod vatrogasaca upoznali su se opremom probali kacige i rukavice, a posebno interseovanje su izazvala vatrogasna vozila. Naučili su kako se u prirodi  treba ponašati s vatrom, kad treba zvati vatrogasnu službu i broj za hitne slučajeve.

 
U polcijskoj stanici ljubazni policajac objasnio je djeci šta to policija radi,kad je neophodno zvati policiju i pokazao im policijsko auto.
 
 
U službi hitne pomoći dežurna sestra pokazala je djeci prijemnu ambulantu i sobu za intervencije, objasnila im kad pacijenti dolaze u hitnu pomoć i kad hitna pomoć odlazi na teren. Neki od mališana podjelili su svoje iskustvo iz hitne pomoći.
 
 
Bio je ovo poseban dan za naše male učenike i Cerovac se zahvaljuje službama na ljubaznom prijemu i pruženim obajašnjenjima.