IELTS (International English Language Testing System / Međunarodni sistem za testiranje znanja engleskog jezika) je najpopularniji test znanja engleskog jezika u svetu. Svake godine više od 1,7 miliona ljudi  polaže ovaj test.

Uspeh na IELTS testu otvara vam nove mogućnosti – života, studiranja i rada bilo gde na svetu. Širom sveta IELTS priznaje više od 9.000 akademskih, institucija vlada, ali i privrednih organizacija. IELTS je zapravo jedini test znanja engleskog jezika koji priznaju imigracione službe svih zemalja koje uslovljavaju useljenje potvrdom o znanju engleskog jezika.

IELTS test je osmišljen za one kojima će znanje engleskog jezika pomoći da u inostranstvu započnu novi život. Ovim testom, za manje od tri sata biće procjenjene sve vaše jezičke sposobnosi: razumijevanje engleskog jezika pri slušanju i čitanju, sposobnost pisanja i konverzacije na engleskom jeziku.

Sposobnost konverzacije najdelotvornije se procjenjuje direktnim kontaktom sa ispitivačem. IELTS je jedinstven po tome što se sposobnost konverzacije na engleskom jeziku procjenjuje kroz interaktivnu komunikaciju sa za to ovlašćenim stručnim ispitivačem.

IELTS su osmislili stručnjaci za provjeru znanja engleskog jezika; test uživa poverenje organizacija širom sveta, stoga možete biti sigurni da će i vaše znanje engleskog jezika biti ocjenjeno na pravičan i dosledan način.

Postoje dvije vrste IELTS ispita: Academic i General Training.

  • IELTS Academic ispit se preporučuje onim kandidatima koji žele da studiraju na nekom od univerziteta u inostranstvu. Ispit procjenjuje da li je kandidat spreman da prati predmete diplomskih i postdiplomskih studija na engleskom jeziku.
  • IELTS General Training ispit je namijenjen studentima koji žele da dovrše srednjoškolsko obrazovanje u zemlji engleskog govornog područja, zatim kandidatima koji učestvuju u programima obuke osoblja, kao i u svrhe imigracije.   

Ispit se sastoji iz četiri dela koji procjenjuju sve četiri jezičke veštine – slušanje, čitanje, pisanje i govor.