Cerovac svoje đake priprema za zanimanje budućnosti!

Od ove školske godine u Obrazovnom centru CEROVAC i osnovci i srednjoškolci će biti u prilici da uče programiranje!

Pripremili smo 3 kursa:

[QBASIC] je programski jezik namjenjen osnovcima, uzrasta od 14 do 15 godina, koji žele naučiti osnove programiranja. Program prati školsko gradivo i omogućava učenicima upoznavanje sa osnovama programiranja. Ovaj kurs učenike uvodi u svijet programiranja upoznavajući ih sa vještinom programiranja i načinom razmišljanja koji stoje iza programa i logaritama. Osnovni cilj programa jeste priprema učenika za praćenje kompleksnijih koncepata programiranja. Kurs je osmišljen kao podrška održavanju nastave iz predmeta Osnovi informatike.


[PASCAL] prati plan i program školskog gradiva, namjenjen je učenicima uzrasta od 15 do 17 godina (prvi i drugi razred srednje škole). Pascal-a je namjenjen za obuku početnika u programiranju. Osnovni cilj ovog kursa je da vas kroz lekcije i zanimljive zadatke osposobi za kreiranje jednostavnijih i malo kompleksnijih programa.


[PROGRAMSKI JEZIK C] je razvijan za sistemsko programiranje. To je jezik opšte namjene i može se koristiti za pisanje programa u različitim oblastima. Na kursu Osnove programskog jezika C ćete naučiti osnove programiranja i osnovne dijelove programskog jezika C. Njegovu kompletnu sintaksu su preuzeli drugi programski jezici poput Jave, PHP, C++, C#. Namjenjen je srednjoškolcima uzrasta trećeg i četvrtog razreda.

Trajanje jednog kursa: 16 termina po 120 minuta (15 minuta pauze između časova). Termini se održavaju jednom sedmično.

 

Prijave na [email protected] i +387 59 223 502.