Dječiji kutak "Cerovca" od ove godine i za prvačiće

Naš centar već osam godina uspješno realizuje program Dječijeg obrazovnog kutka, namijenjenog mališanima od tri do šest godina, a od ove školske godine kutak će moći da pohađaju i đaci prvaci.

Program je, svojevrsni, brend "Cerovca", na smo ponosni, jer se kod naših polaznika, prilikom testiranja za polazak u školu, primjete značajne razlike u odnosu na ostale buduće prvačiće.

U Dječijem obrazovnom kutku, osim prvačića koji kreću tek od septembra, svake godine formiraju se još tri grupe - bubamarice, pčelice i predškolci.

Ove grupe su nastale kao rezultat dugogdišnjeg rada zaposlenih u "Cerovcu" sa djecom, ali i iz razgovora sa roditeljima.

Najmlađu grupu, takozvane bubamarice, pojašnjavaju u "Cerovcu", pohađaju mališani od tri i četiri godine.

Cilj programa je da se kod te djece razviju grafo-motoričke sposobnosti i podigne nivo koncentracije. Djeca dolaze da se druže dva puta sedmično po sat vremena i u grupu su do 10 polaznika. Sadržaj programa su priroda, društvo, srpski jezik, matematika i engleski jezik.

Sve uče kroz igru. Koriste "Montesori" materijale i materijale koje su pripremili profesori "Cerovca". Ovaj program je veoma poželjan u današnjem vremenu, kada su djeca izložena sve većem uticaju elektronskih uređa poput mobilnih telefona i tableta.

Drugu grupu čine pčelice, djeca od četiri i pet godina. Osim prirode, društva, srpskog jezika i matematike, ona uče i engleski, ali imaju i radnu svesku koju koriste na času i kod kuće.

Polaznici ove grupe, u okviru plana rada Cerovca, posjećuju zubara kako bi savladali strah, idu kod veterinara kako bi uvidjeli koliko su životinje važne i da prema njima treba da imaju human odnos, a u posjetu im dolazi doktor koji ih uči o higijeni i policajac koji ih uči ponašanju u saobraćaju.

Treća grupa su predškolci, koji se u Dječijem obrazovnom kutku u potpunosti pripremaju za školu - nauče da pišu štampana slova ćirilice, da čitaju, da broje do 100, da sabiraju i oduzimaju do 20.

Potpuno spremni kreću u školu, a kao dio obaveznih aktivnosti su posjeta muzeju, biblioteci, te drugim javnim mjestima kako bi naučili kako treba da se ponašaju.

 

PRVAČIĆI KREĆU OD SEPTEMBRA

Od ove školske godine u našem centru odlučili smo se da idmo stepenicu više, a naši profesori priredili su udžbenike i radne sveske za prvačiće - novu grupu koja se formira u Dječijem obrazovnom kutku.

U okviru ovog programa djeca će dolaziti dva puta sedmično u Dječiji obrazovni kutak, gdje će uvježbavati čitanje i pisanje, te naučiti pisana slova ćirilice, sabirati i oduzimati do 100.

Prvačići će imati nastavu iz srpskog jezika i matematike.

Sa njima će da radi učiteljica Sanja, koja je završila razrednu nastavu. Prošla je Montesori obuku, NTC i obuku iz mentalne aritmetike i Suanpana. Nova program u kutku su radionice, koje je osmislila naša profesorica Mirjana, a koje su namijenjene djeci i roditeljima. Cilj je da zajedno rade na materijalima namijenjih djeci od tri do šest godina..

Đaci prvaci koji budu pohađali novi program, imaće pogodnosti za učenje engleskog jezika.

Prijavi se odmah na telefon +387 59 223 502, mejl: [email protected] ili dođi u naš centar u Ulici Vuka Karadžića 37b (naselje Luč). Broj mjesta je ograničen!