Sadnica jelke posadjena u školoskom parku u Gorici

Danas, 28. decembra 2015. godine, mališani iz naše škole su zajedno sa svojim profesorima i dobrim ljudima iz stambeno-komunalnog odjeljenja našeg grada, i uz svesrdnu pomoć osoblja OŠ "Sveti Vasilij Ostroški", posadili sadnicu jelke u školskom dvorištu.

cerovac jela sadnica

Znamo da jedna jelka nije mnogo ali ipak smatramo da smo ovim činom napravili razliku, odnosno da smo pokušali da pokažemo na primjeru kako se treba ophoditi prema gradskom zelenilu, prema prirodi i našem okruženju uopšte. Srećni smo što naši učenici uživaju u tome i što se raduju novom stablu čijem će rastu svjedočiti u narednim godinama. Zato smo ga i okitili, da mu poželimo mnogo zelenih godina tokom kojih će ga pratiti onoliko sunca i kiše koliko mu treba, a društvo će mu praviti nasmijani mališani iz školskog dvorišta.

Ovo nam nije prvi put da sadimo jelku, već smo to radili i planiramo da nastavimo tako i narednih godina. Nadamo se da će naši učenici jednog dana, šetajući svojim gradom, imati to zadovoljstvo da ugledaju stabla koja su sami posadili kako im dobacuju pozdrav visokim granama, još uvijek rastući i stremeći uvis.

Više fotografija možete pogledati u našoj Galeriji.

Vaš Cerovac...