Koje se mogućnosti djeci otvaraju učenjem engleskog jezika?

Svi želimo da ponudimo djeci bolju budućnost. Učenje engleskog jezika od najranijeg uzrasta od velike je pomoći za srećan i uspješan život. Evo samo nekih prednosti koje učenje engleskog jezika pruža djeci:

Obrazovanje na svjetskim univerzitetima
Engleski jezik se uči u većini evropskih i američkih zemalja, kao i u mnogim razvijenim zemljama. Ugledni univerziteti daju stipendije za školovanje, pa je upis krajnje izvjestan. Glavni kriterijumi pri odabiru studenata su: visoko poznavanje jezika, motivaciono pismo i dobar prosjek ocjena na diplomi. Uz prvu i drugu stavku, mnogo je lakše, ako je dijete još u ranom djetinjstvu počelo sa učenjem engleskog jezika.

Zaposlenje u međunarodnim kompanijama
Logičan tok i studije na stranom univerzitetu. Ukoliko diplomirate na međunarodnom univerzitetu, skoro sva vrata su Vam otvorena. Osoba sa domaćom diplomom takođe može da uspije, ali i tada je potrebno znanje engleskog jezika. Uz engleski, moguće je razmotriti mnogo više radnih pozicija koje obezbjeđuju visoka primanja.

Mogućnost da se živi bilo gdje u svijetu
Nedostatak dobrog znanja engleskog jezika jedan je od najčešćih uzroka koji onemogućava ljude da se privremeno ili trajno presele u drugu zemlju. Odrasla osoba teže uči strani jezik, čak i ako je okružena jezikom koji uči. Bez znanja jezika, nemoguće je naći dobar posao, potpuno se integrisati u društvo i steći poznanstva. Znatno je lakše za one koji govore i pišu od djetinjstva.

Umjetnost na originalnom jeziku
Čitanje knjiga ili gledanje filmova bez prevoda je neizmjerno zadovoljstvo za dušu i um. Na primjer, čitanje klasične strane književnosti na originalnom jeziku pomaže da se misli autora razumiju precizno, da se otkriju nova gledišta unutar umjetničkog djela, kao i da se osjeti sreća kroz razumijevanje briljantnih i autentičnih metafora. Um postaje fleksibilniji i radi konstruktivnije.

Osim toga, čitanje, slušanje i gledanje različitih sadržaja u originalu pomaže pri podučavanju i akademskoj karijeri. Naposlijetku, učite više od drugih čak i kada iste knjige ili iste filmove čitate i gledate na više jezika.

Prijatelji iz cijelog svijeta
Društvene mreže omogućavaju da steknete prijatelje iz cijelog svijeta, da četujete ili da se povežete putem video poziva. Takva komunikacija je odlična mogućnost da podignete trenutni stepen znanja jezika na viši nivo. Možda ćete upoznati nove ljude koji će Vam pomoći da spremite dokumenta za univerzitet ili potencijalno novi posao. Ko zna, možda ćete upoznati osobu koja će Vam postati važna u ličnom životu.

Znanje po posljednjim trendovima
Korisno je ne samo u svakodnevnom životu, već i u profesionalnom djelovanju. Još uvijek dosta kopiramo zapad – prilagođavamo tehnologije, ideje i projekte stvarnostima sopstvene Zemlje. Znanje jezika omogućava nam da uočimo trendove prije drugih, pa da tako, na primjer, započnemo obećavajući posao ili sprovedemo vrijedno i potrebno istraživanje u određenom polju.

Nabrojali smo samo nekoliko dobrih strana učenja engleskog za dijete. Znanje jezika doslovno pomaže u svemu i korisno je za lični, intelektualni i profesionalni razvoj.