Nekoliko razloga zašto učiti engleski jezik?!

Brojni roditelji pitaju se kako između brojnih ponuda aktivnosti za djecu odabrati idealnu za svoje dijete. Sport, kultura, obrazovanje – sve su to područja koja djeci osiguravaju zabavu, ali i nova znanja i vještine koje ih pripremaju “za život”.

Engleski je svakako jedan od njih. Donosimo vam 6 razloga zašto je učenje engleskog od malih nogu važno za djecu i koje im benefite donosi:

1. Engleski jezik je globalni jezik: Engleski jezik je jedan od najraširenijih jezika na svijetu i koristi se u mnogim zemljama kao drugi jezik. Ako djeca nauče engleski, moći će lakše komunicirati s ljudima iz drugih zemalja i kultura.

2. Buduće karijere: Poznavanje engleskog jezika otvara mnoge mogućnosti za karijeru u budućnosti. Engleski jezik se često koristi u poslovnim situacijama, kao i u nauci, tehnologiji i drugim područjima, pa će djeca koja ga nauče biti konkurentnija na tržištu rada.

3. Bolje putovanje: Ako djeca žele putovati u zemlje gdje se govori engleski, poznavanje ovog jezika može im pomoći u snalaženju u novom okruženju i u uživanju u putovanju.

4. Bolja povezanost s drugima: Engleski jezik je jedan od jezika koji se najviše koristi u medijima, umjetnosti i kulturi. Poznavanje engleskog jezika može pomoći djeci u boljem razumijevanju ovih područja i stvaranju veza s drugim ljudima koji dijele iste interese.

5. Razvoj kognitivnih sposobnosti: Učenje engleskog jezika može pomoći u razvoju kognitivnih sposobnosti djece, uključujući pamćenje, logiku i sposobnost rješavanja problema.

6. Učenje engleskog jezika može imati mnoge koristi za djecu, a poznavanje ovog jezika će im otvoriti mnoge mogućnosti u budućnosti. Takođe, učenje drugog jezika može pomoći djeci u razvijanju tolerancije prema drugim kulturama i povećanju međunarodne svijesti.

Cerovac je škola engleskog jezika koja iz generacije u generaciju oduševljava i roditelje i djecu svojim programima koji, u svom programu ima zabavne aktivnosti i učenje kroz igru. Pogledajte našu ponudu, odaberite program i uvjerite se sami zašto je Cerovac škola u kojoj djeca odrastaju.