Da li ste znali da stotine najmlađih koji su praktično tek prohodali već uče strane riječi i odlično napreduju? Uz igrice i pričice ovi mališani lako uče i pamte riječi, fraze i ritam engleskog jezika jer su u dobi od 3 do 6 godina najspremniji da usvajaju strani jezik na potpuno isti način na koji usvajaju svoj maternji. Ova sposobnost se s godinama gubi, te tako djeca koja kasnije počnu učiti strane jezike, kao i odrasli, imaju mnogo više teškoća u radu.

Naši najmlađi đaci, iz predškolskih ustanova "Naša radost" u Trebinju, Crkveni vrtić "Sveta Evgenija carica Milica" i "Dimex" u Bijeljini, sa kojima uspješno sarađujemo od 2008. godine, postaju naši najbolji učenici na kursevima jezika koje kasnije pohađaju u Obrazovnom centru Cerovac što iz prve ruke potvđuje rezultate istraživanja o korisnosti rane izloženosti stranom jeziku, te značaju pjesmica, rime i ponavljanja u učenju. 

Sa mališanima rade naše profesorice engleskog jezika koje se oslanjaju na najbolje programe engleskih izdavača Express Publishing i Pearson Longman. Knjige i radne sveske su veselih boja, prelijepog dizajna i djeca ih čuvaju kao najdražu slikovnicu. U programu za mlađu grupu glavni lik je lutka - mačak - Kenny čije dogodovštine mališani nestrpljivo očekuju na svakom narednom času. Osim udžbenika i lutki u nastavi se koriste i druga audio-vizuelna sredstva koja odgovaraju nastavi na ovom uzrastu. Tu su interaktivni posteri, flash cards, video i mnogo pjesmica i priča koje mališane navikavaju da sa lakoćom prate i razumijevaju izvorni engleski govor.

Polaznici razvijaju dvije osnovne vještine: govor i slušanje (speaking i listening). Kod starije grupe djece koja rade po programu My First English Adventure, gdje djeca uče uz pomoć poznatih Diznijevih junaka, vaši najdraži će na najlakši mogući način napisati svoje prve riječi na engleskom jeziku, i vjerujte, biće veoma srećni zbog toga.

Cijeli program je pažljivo koncipiran tako da kroz igru i zabavu djeca, osim učenja engleskog jezika, razvijaju i podstiču emocionalnu i stvaralačku ličnost, motoričke sposobnosti, zdrav odnos prema zajednici (rad u grupi/paru) te razvijaju opštu kulturu življenja (pozdravi i oslovljavanja, lična higijena, hrana ...).

Na kraju školske godine, na opštu radost mališana i svih nas, umjesto zvaničnog polaganja organizujemo javni čas na kome ćemo zajedno sa roditeljima čuti pjesmice, recitacije, dijaloge i priče na engleskom jeziku koje smo zajedno spremili za ovu priliku. Tada ćemo našim najmlađim "englezima" uručiti i prelijepe diplomice, tek prve u nizu mnogih koje će svojim trudom i znanjem zaraditi kroz život za koji ih svi mi zajedno nastojimo što bolje pripremiti.