Klub matematičara „ARHIMED“

Matematika je – nauka mladih. Drugačije ne može ni biti. Bavljenje matematikom predstavlja takvu gimnastiku uma, da je za nju potrebna sva gipkost i izdržljivost mladosti. – N. Viner

Matematika je vjerovatno najvažnija prirodna nauka, bez čijeg izučavanja ne bi nastala civilizacija, ali je takođe i bauk većini djece i predmet s kojim imaju mnogo teškoća u školi. Ako je matematika zaista svuda oko nas, a njeni zakoni jasno vidljivi, zašto nam svima predstavlja toliki problem?

Matematiku treba razumjeti i zavoljeti na vrijeme i uvijek će nam izgledati zanimljiva i laka.

S ciljem da matematiku na interesantan i zabavan način predstavi djeci, a zatim im na ozbiljan i metodičan način, otkrije sve njene tajne, Cerovac osniva Klub matematičara Arhimed.

Sva djeca uzrasta od 6 do 14 koja vole matematiku i žele da svoje znanje podignu na viši nivo su dobrodošla.

Na ovom projektu sarađujemo s najpoznatijom institucijom na našim prostorima -  Matematičkim društvom Arhimedes iz Beograda (www.arhimedes.co.rs), koje već preko 40 godina iz svoje škole u svijet šalje najbolje naše mlade matematičke umove, koji se vraćaju s medaljama s renomiranih takmičenja ili ostaju da studiraju na najprestižnijim svjetskim univerzitetima. Njihovio iskustvo, principi i metodologija sada su dostupni i našoj djeci u Gacku i Trebinju. Savjetujemo roditeljima da ne propuste ovu priliku da djecu usmjere na put znanja, logičkog mišljenja i kreativnog rješavanja problema.

Upis je u toku!

Ili nas kontaktiraj na brojeve telefona 065/322-340 i 065/281-447.